«

»

aug 07

S poslancami VÚC diskutovalo 300 mladých v 6 mestách

diskusia6

Stretnutia mladých s poslancami boli zorganizované v rámci festivalu Bambiriáda 2014 v duchu motta „podaj ruku“. Diskusie sa stali príležitosťou pre mladých stretnúť a spoznať svojich zástupcov, ktorých volia, resp. budú voliť. Poslanci mali možnosť stretnúť mladých ľudí, ktorí majú záujem o veci verejné. V rámci niektorých diskusií sa objavili zaujímavé podnety, ktoré by mali pokračovať vzájomným kontaktom mladých ľudí a poslancov. Toto však zostáva na konkrétnych ľuďoch a ich záujme pokračovať v začatej diskusii na konkrétne témy.

„Diskusia s poslancami prebehla v každom bambiriádnom meste. V Trstenej posúvali termín tesne pred bambiriádnym týždňom kvôli vyťaženosti účastníkov. Nakoniec prišiel diskutovať 1 z 3 poslancov. Najúspešnejším mestom bol Ružomberok, kde diskutovali s mladými 4 z 5 poslancov VÚC. Účasť mladých na diskusiách bola nízka v prípade poobedných diskusií (ZA, LM) a pomerne hojná v dopoludňajších hodinách (RK, MT, TS, NO). Úroveň diskusie však nebola závislá na počte zúčastnených mladých ľudí, t.j. bola pomerne bohatá. Snáď len v Námestove sa mladí ľudia nezapájali do diskusie, čo však nahradil prítomný člen predsedníctva RM ŽK.“

Jozef Korený, krajský koordinátor Bambiriády 2014

Spoločným úsilím organizátorov stretnutí sa podarilo osloviť 40 z celkového počtu 57 poslancov zastupiteľstva Žilinského samosprávneho kraja. Pozvanie prijalo 17 z pozvaných, za čo im organizátori veľmi pekne ďakujú. Zúčastnilo sa 43% pozvaných poslancov. Nezúčastnili sa predovšetkým primátori miest, resp. niektorí starostovia obcí. Viac ako 300 mladých ľudí prejavilo záujem stretnúť sa s politikmi. Táto skutočnosť môže znamenať prvý krok pre zvyšovanie záujmu voličov o komunálnu politiku na úrovni vyšších územných celkov.

Liptovský Mikuláš

[nggallery id=4]

Žilina

[nggallery id=9]

Trstená

[nggallery id=14]

Námestovo

[nggallery id=21]

Martin

[nggallery id=25]

Ružomberok

[nggallery id=31]