«

»

jún 04

V Liptovskom Mikuláši to už začalo

DSC_0223V stredu sa rozbehli naplno sprievodné podujatia, ktoré pripravili organizátori pre deti a mládež. 5 žiackych školských rád a 2 organizácie utužovali svoje tímy v stredu dopoludnia.

Po úvodnej kuchárskej aktivite s pomazánkou a jednohubkami sa rozutekali po meste, aby splnili 25 zábavných úloh. Vyrušili tak v práci niekoľko Leniek, zamestnancov MsÚ ale „poľovali“ aj na tehotné mamičky a cudzinkou, ktorých presviedčali spievať v materinskom jazyku a mnoho iného. Prvenstvo obhájili študenti z Gymnázia v Liptovskom Hrádku. Vďaka však patrí všetkým zúčastneným za otvorené srdce a prijatie podanej ruky zo strany organizátorov.

[nggallery id=3]

Popoludní zasadli medzi mladých nakoniec 2 poslanci zo zastupiteľstva VÚC. Ani tých mladých však nebolo veľa. O to zaujímavejšia diskusia sa rozprúdila. Študenti vyjadrili otvorene svoju nespokojnosť s kritickým stavom na ich školách. Poslanci zase prisľúbili svoj záujem a poskytli aj svoje kontakty. 23.6.2014 na zasadnutí zastupiteľstva ŽSK sa možno opäť niektorí stretnú, ale minimálne sa spýtajú našich poslancov, čo sa v ich veci pohlo ďalej. Držíme palce.

[nggallery id=4]